NachtVolleybalToernooi Ridderkerk zet zich in 2017 in voor VluchtenlingenWerk!

In de nacht van 17 op 18 maart 2017 zal Sporthal “De Fakkel” in Ridderkerk voor de 9e keer het strijdtoneel worden van het NachtVolleybalToernooi Ridderkerk. Dit jaar zal VluchtenlingenWerk Nederland, afdeling Ridderkerk, het doel zijn. VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving.

Inschrijvingen zullen medio december open gaan. Houd daarvoor onze website en Facebookpagina in de gaten.

Nacht Volleybal Toernooi zamelt €5100 in voor FoodCompany Ridderkerk

Afgelopen weekend was Ridderkerk het toneel van een bijzonder sportevenement: het Nacht Volleybal Toernooi (NVT). Twintig teams sportten een hele nacht voor het goede doel. Een opbrengst van €5.102,60 voor FoodCompany Ridderkerk (FCR) was het resultaat.

Van vrijdag op zaterdag was sporthal De Fakkel gevuld met volleyballiefhebbers. Van fervente sporters tot teams die meededen voor de lol, en met teamnamen van ‘Huh, zijn we NU al?’ tot ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’. Sommigen al vaker verschenen bij het NVT, anderen maakten hun debuut. Allemaal speelden ze voor de FoodCompany, het Ridderkerkse equivalent van de Voedselbank. Een stichting die draait op zo’n dertig vrijwilligers, en waar momenteel zo’n 360 gezinnen aankloppen.

Miriam Renzen, initiatiefneemster van de FoodCompany, was vrijdagavond bij de aftrap van het NVT aanwezig. Zij gaf aan ‘heel erg blij te zijn met het initiatief’. Het eerste fluitsignaal werd gegeven door wethouder Henk Dokter, die stelde dat het ‘triest is dat er anno 2016 nog steeds mensen zijn die een voedselbank nodig hebben’. Maar ook de wethouder, met in zijn portefeuille onder andere de Participatiewet inclusief armoedebeleid, gaf aan het initiatief een warm hart toe te dragen.

Tijdens het toernooi, dat van acht uur ’s avonds tot zeven uur ’s ochtends duurde, speelden alle teams, tegen vermoeidheid in, tot het einde toe enthousiast mee. Na het spelen van de finalewedstrijd, het tellen van alle bijdragen, en het uitreiken van bekers aan de beste en meest sportieve teams, mocht de organisatie van het toernooi Miriam Renzen de langverwachte cheque overhandigen.

Het Nacht Volleybal Toernooi wordt sinds 2008 gehouden. Het is een initiatief van de een groep gemotiveerde vrijwilligers uit de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt, en sponsort ieder jaar een ander goed doel. Eerdere doelen waren onder andere ZOA, Red een Kind en Face2Faith.

Doel Editie 2016 – FoodCompany Ridderkerk

In 2016 hebben we een nieuw doel waar we voor volleyballen, dit keer zetten we ons in voor FoodCompany Ridderkerk.

FoodCompany Ridderkerk wil een bijdrage leveren aan de verzachting van (verborgen) armoede en verspilling van voedsel tegengaan. Wij zetten ons in voor mensen die rond moeten komen van een sociaal minimum inkomen. Zij kunnen gebruik maken van levensmiddelen die beschikbaar gesteld worden door groothandelaren en tuinderijen.

Meer informatie over FoodCompany Ridderkerk.
Meer informatie over de editie van 2016.

Editie 2016 op 8 en 9 april

Het voorjaar komt er alweer bijna aan, dat betekent ook dat het Nacht Volleybal Toernooi Ridderkerk er ook weer aankomt!
In 2016 is het toernooi op 8 en 9 april 2016, dus zorg ervoor dat je die vast vrijhoud in je agenda.

Er volgt zo spoedig mogelijk meer informatie over het goede doel en wat je nog meer moet weten. Houd de website, Facebook en Twitter in de gaten.

Aanmelden is waarschijnlijk mogelijk vanaf 1 januari 2016.

2015, here we come!

2014 komt alweer bijna tot zijn eind en het Nacht Volleybal Toernooi Ridderkerk staat alweer in de startblokken!
In 2015 gaan we weer een nacht lang volleyballen, wederom voor Red een Kind. Dit jaar is er ruimte om te leren in Chama (Oost-Zambia), we helpen om het onderwijs op de scholen in dit gebied te verbeteren en daarmee ook de toekomst van de kinderen. Meer informatie over een Red een Kind.

We hopen op een nog mooier toernooi dan we in eerder jaren al gehad hebben. Aanmelden kan vanaf 1 december 2015.

Het zit er weer op… voor dit jaar

Na een nacht lang volleyballen, en waarschijnlijk de rest van het weekend weer bijkomen, zit het toernooi voor 2014 er weer op!
22 teams streden om de eer, maar vooral voor kippen, geiten en koeien!
Een mooi bedrag van 7056 euro is er opgehaald voor Red een Kind!

Het team Volleyknallers ging er met de wisselbeker voor het meeste prijzengeld vandoor. Forza Volley 3 uit Rotterdam won de competitie.

Wil je nog even nagenieten, of zien wat je gemist hebt toen je toch in slaap was gevallen? De foto’s van dit jaar staan weer op de site.

Nu al zin in volgend jaar? Aanmelden voor volgend jaar kan (waarschijnlijk) vanaf 1 december 2014, houd de website in de gaten.

Een goed doel in 2014

cover_folder-001In 2014 is er een nieuw doel waar we ’s nachts de ballen voor over het net slaan.
De stichting Red een Kind zet zich in voor het vergroten van kansen voor kinderen. Kinderen horen thuis bij hun familie en in hun dorp of stad. Als het kan dichtbij hun vader en moeder, broertjes en zusjes. Dat is de beste plek om op te groeien.

In de landen waar Red een Kind werkt, groeien ook veel kinderen zonder hun ouders op. Aids, werkloosheid en armoede zorgen voor talloze gebroken gezinnen. Juist daarom wil Red een Kind werken aan een sterk vangnet voor kwetsbare gezinnen. Zo kunnen kinderen in hun omgeving worden opgevangen en blijven ze geworteld in de leefgemeenschap waar ze thuishoren. Zo kunnen de levens van kinderen, families, dorpen blijvend veranderen.

Je vind hier meer informatie over het doel.

De datum van het toernooi is inmiddels ook bekend. Op 21 maart 2014 ’s avonds begint het toernooi, maar we stoppen niet tot in de morgen om 8 uur.