Winnaar IJM Justice T-shirts

Afgelopen dagen hadden we een mooie winactie. Het team wat op vrijdag 30 maart om 20:00 uur het meeste sponsorgeld (online gedoneerd) had opgehaald. Krijgt een T-shirtpakket van IJM. Los Cabrones is de winnaar met €325,- op dit moment.

Slepen zij de wisselbeker binnen volgende week of komt er nog iemand anders voorbij?!?

Sponsorgeld update 29-03-2018

De tussenstand voor de IJM Justice T-shirts! Je hebt nog tot morgenavond 20:00 uur om mee te doen voor de T-shirts. (Alleen online donaties tellen mee).

Sponsorgeld update 18-03-2018

Met nog een kleine 3 weken voor het toernooi komt het eerste sponsorgeld mooi binnen. Momenteel staat Los Cabrones op voorsprong en als enige in de race voor de wisselbeker. Hoe zal het er volgende week ervoor staan?

Sponsorgeld update 08-03-2018

Dit jaar zullen we elke week een update plaatsen met hoeveel sponsorgeld er al is opgehaald voor het goede doel. Ook de wisselbeker zal naar het team gaan wat het meeste sponsorgeld heeft opgehaald. Tot nu toe heeft pas 1 team geld weten op te halen.

NachtVolleybalToernooi Ridderkerk zet zich in 2017 in voor VluchtenlingenWerk!

In de nacht van 17 op 18 maart 2017 zal Sporthal “De Fakkel” in Ridderkerk voor de 9e keer het strijdtoneel worden van het NachtVolleybalToernooi Ridderkerk. Dit jaar zal VluchtenlingenWerk Nederland, afdeling Ridderkerk, het doel zijn. VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving.

Inschrijvingen zullen medio december open gaan. Houd daarvoor onze website en Facebookpagina in de gaten.

 

Nacht Volleybal Toernooi zamelt €5100 in voor FoodCompany Ridderkerk

Afgelopen weekend was Ridderkerk het toneel van een bijzonder sportevenement: het Nacht Volleybal Toernooi (NVT). Twintig teams sportten een hele nacht voor het goede doel. Een opbrengst van €5.102,60 voor FoodCompany Ridderkerk (FCR) was het resultaat.

Van vrijdag op zaterdag was sporthal De Fakkel gevuld met volleyballiefhebbers. Van fervente sporters tot teams die meededen voor de lol, en met teamnamen van ‘Huh, zijn we NU al?’ tot ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’. Sommigen al vaker verschenen bij het NVT, anderen maakten hun debuut. Allemaal speelden ze voor de FoodCompany, het Ridderkerkse equivalent van de Voedselbank. Een stichting die draait op zo’n dertig vrijwilligers, en waar momenteel zo’n 360 gezinnen aankloppen.

Miriam Renzen, initiatiefneemster van de FoodCompany, was vrijdagavond bij de aftrap van het NVT aanwezig. Zij gaf aan ‘heel erg blij te zijn met het initiatief’. Het eerste fluitsignaal werd gegeven door wethouder Henk Dokter, die stelde dat het ‘triest is dat er anno 2016 nog steeds mensen zijn die een voedselbank nodig hebben’. Maar ook de wethouder, met in zijn portefeuille onder andere de Participatiewet inclusief armoedebeleid, gaf aan het initiatief een warm hart toe te dragen.

Tijdens het toernooi, dat van acht uur ’s avonds tot zeven uur ’s ochtends duurde, speelden alle teams, tegen vermoeidheid in, tot het einde toe enthousiast mee. Na het spelen van de finalewedstrijd, het tellen van alle bijdragen, en het uitreiken van bekers aan de beste en meest sportieve teams, mocht de organisatie van het toernooi Miriam Renzen de langverwachte cheque overhandigen.

Het Nacht Volleybal Toernooi wordt sinds 2008 gehouden. Het is een initiatief van de een groep gemotiveerde vrijwilligers uit de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt, en sponsort ieder jaar een ander goed doel. Eerdere doelen waren onder andere ZOA, Red een Kind en Face2Faith.

Doel Editie 2016 – FoodCompany Ridderkerk

In 2016 hebben we een nieuw doel waar we voor volleyballen, dit keer zetten we ons in voor FoodCompany Ridderkerk.

FoodCompany Ridderkerk wil een bijdrage leveren aan de verzachting van (verborgen) armoede en verspilling van voedsel tegengaan. Wij zetten ons in voor mensen die rond moeten komen van een sociaal minimum inkomen. Zij kunnen gebruik maken van levensmiddelen die beschikbaar gesteld worden door groothandelaren en tuinderijen.

Meer informatie over FoodCompany Ridderkerk.
Meer informatie over de editie van 2016.